Скокът на цените ще продължи поне до пролетта

Най-неприятните прогнози се случиха, заяви финансистът Хърсев
20 яну 2022 10:00, Елка Василева
66
Скокът на цените ще продължи поне до пролетта
Кадър: Нова тв

„Скокът на цените ще продължи поне до пролетта. Основният двигател за това е  високата цена на енергоносителите. Това поне са прогнозите на МВФ, ЕК, Световна банка, ЕБВР”. Това заяви пред Нова тв финансистът доцент Емил Хърсев.

Още по темата

По думите му инфлацията в момента е в пика си. „Видяхме, че тези движения, които се очакваха – най-неприятните, като че ли се случиха. Едно от тях е цената на петрола. Връщане на цените на петрола от там, откъдето започнаха да слизат. В момента достигнахме цената от 2014-та.  Достигнем ли нивото от 2006 година – 140 долара за барел петрол, с новата политика на мерки с биодобавки, бензинът може да достигне 3 лева”, посочи той.

„Финансистите мерят инфлацията с ръста на индекса на потребителските цени. Аз бих казала, че инфлацията още означава намаляване на цената на парите на хората.  Дали с доходите на хората в България те могат да посрещнат нуждите си. Обикновено експертите говорят за засилена политика по доходите на държавата. Аз обаче съм малко скептична. Държавата обаче може да повлияе на заплатите на държавните служители, на пенсиите и минималната работна заплата”, заяви от своя страна бившият министър на труда и социалната политика Христина Христова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
7
 
! Отговори
Пролет ПУКВА преди 2 години
Много хора ще пукясат още преди пролетта. Новата вълна на смъртта ще бъде поради инфлацията и икономическата криза.
49
0
 
7
 
! Отговори
До протестърите преди 2 години
Кой ще ви търпи до пролетта бе ? Заминавайте и продължавайте да се променяте чегъртате и чешате в Канада, Израел, провинцията и колибите от където дойдохте ! Защо не излезете сега на Орлов мост да поскачате и опикаете и кашоните в които спите ? Сега по добре ли живеете от преди две години ?
48
0
 
9
 
! Отговори
115 преди 2 години
В момента новата власт си осигурява финансовото бъдеще, за сметка на бедния работещ Българин, в противен случай щяха да предприемат реализирането на нови ядрени мощности с които разполагаме.Нищо ново, крадците продължават да усвояват, принципа е "стани, да седнем", жалко за хубавата ни родина.
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9 млрд лв е изхарчило правителството на Радев и Петков само за декември месец. И това на фона на всеобщата мизерия наследена ют двете служебни правителства!
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30% е вече инфлацията в България.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А баба ми от Мексико ли ги увеличи?
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пък аз си мислех, че като дойде Радев и цените ще паднат?
43
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това си избра народа , това ще търпи. При лошия Борисов цените бяха нормални, а се увеличаваха само пенсиите и заплатите. Още 2 години управление на Борисов щеше да имаме магистрала Хемус и всички основни пътища оправени. Сега ще се радваме на чегъртане и космически цени на всичко.
42
1
 
13
 
! Отговори
Котарак преди 2 години
Имам опасения, че скокът се превръща в овчарски скок.
41
6
 
13
 
! Отговори
И У БЪЛГАРИЯ Е ТАКА преди 2 години
.... НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ЦЕНИТЕ, БЕ... ХАХАХААА...!!!!А, НЕКАДЪРНЦИТЕ ИСКАХА "ПРОМЕНИ".....!!!!
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западна Европа и САЩ без нови пазари умират, САЩ без военна доминация е нищо. Европа има силна икономика и развити технологии за производство, но няма ресурси и енергия за заводите, няма територия да разположи нужното количество вятърни мелници и соларните панели за промишлеността. Тоест няма лебенсраум! А без лебенсраум няма лебен!
39
4
 
10
 
! Отговори
Ами, да... преди 2 години
ЗАПАДА СИ ОТИВА.... А БЪЛГАРИЯ, НЕМА БЮДЖЕТ ДО ПРОЛЕТТА.... ХАХАХААА. /... ТОВА Е ПРОМЯНАТА.... /
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Икономическата теория на менстрийма която се развиваше десетилетия, днес вече не отразява реалиите. Отразява реалиите друга теориа, която се разработва послените две десетилетия, но всички нейни носители са намират на територията на Русия, абсолютно всички.
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руското *** пише много глупости
36
2
 
4
 
! Отговори
До 40 преди 2 години
Абе те механизмите си функционират и сега с"малката"разлика,че средствата за производство вече са в Китай!
35
8
 
6
 
! Отговори
фт преди 2 години
преЦедента и канадските *** не увеличават цените, но НЕМОГАТ да се справят с нито един проблем свързан с увеличаващите се цени!!! Това е проблема, не се справят с нищо вече цяла година, но за сметка на това хвърлят бомбастични "разкрития" за далавери, схеми.....само това си мога-само това си правят!!! Смешници, на които им плащаме сметките-ама скоро те ще плащат, особено онзи с големите уши и клюнестия нос!!!
34
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Механизмите които осигуряваха развитието на западния капитализъм вече не функционират. Без ресурсите на Русия - газ, нефт, метали, полезни изкопаеми и ресурси западна Европа не може да извърши технологичния преход. Само страни като Русия, Китай а по късно и САЩ ще преминат в шестия технологичен цикъл. В западна Европа стандарта на живот ще падне многократно, а в страните от източна Европа може да се стигне до глад.
33
8
 
9
 
! Отговори
fjx преди 2 години
Ушаткин гАдеВ ни докара дотукс 2те служебни правителства и фалшивите избори за 3-то + преЦедентските "избори"!!! Вижте ги, че за 11 месеца откакто ГЕРБ не е на власт не могат да съставят бюджет на държавата, толкова са про3ти и неможещи!!!
32
2
 
9
 
! Отговори
СПЕТЕ спокойно, БЕ.. преди 2 години
Р. С. МАКЕДОНИЯ НЕМА ДА НИ НАПАДНЕ... ХАХАХААА... КИРЕ КАЗА, ЧЕ Р. С. М. - НЕМАЛИ ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ БЪЛГАРИЯ.... ХАХАХААА!!!!БРАВО---НА "КИРЕ--МИРОТВОРЕЦА"!
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто се завъртаме в една омагьосана спирал,Западът който държи"печатницата"на света пуска в обращение хиликоптерни пари за да нахрани своите поданици,от друга страна Китай ката фабриката на света и Русия и другите страни износители на въглеводороди вдигат като бесни своите цени за компенсират своите разходи,къде ще му излезе края на всичко това един Господ знае!